Skip to content Skip to footer

Fontane

Reference

Projektovanje
& Izvođenje

Proizvodi

FONTANE

Projektovanje

Iza nas je veliki broj uspešno realizovanih projekata javnih i privatnih fontana, izgrađenih na gradskim trgovima, u poslovnim zgradama i privatnim objekima. Interni projektni biro koji se bavi fontanama pruža konsultantske usluge i pomoć prilikom projektovanja. Saradnja sa arhitektonskim biroima kojima dajemo potrebne infomracije u domenu fontanske tehnike daje mogućnost projektvanja različitih tipova fontana.

Kvalitet vode u fontanama ne podleže standardizaciji, te kod hidromašinskog proračuna usvajamo proračun za privatni bazen. To znači da je voda u sistemima koje projektujemo bakteriološki i hemijski apsolutno bezbedna.

Svaka naša fontana poseduje zaštitu od udara vetra i rasipanja vode.
FONTANE

Izvođenje

Fontane kao i bazeni zahtevaju korišćenje najsavremenijih i najkvalitetnijih materijala i opreme u izvođenju. Raspolažemo sopstvenim operativnim timovima koji su odgovorni za svaki segment izvođenja i majstore svih profila.

Svaku od naših ekipa prati šef gradilišta, dodeljen za konkretnu fontanu. Naše fontane su jednostavne za održavanje i upotrebu sa potpuno automatskim rešenjima i poseduju zaštitu od udara vetra i rasipanja vode.

TARA

filteri
Isprepletena mrežom kristalno čistih potoka, Tara je sinonim za čistu, duboko zelenu vodu i netaknutu prirodu. Inspirisani Tarom kreirali smo filtere za vodu kako bismo vam približili dodir netaknute prirode. Filteri pod pritiskom su sastavni deo svakog sistema za filtriranje vode u bazenu. Našim kupcima nudimo kompletno i dugoročno rešenje koje uključuje visokokvalitetne filtere pod pritiskom. TARA filteri se mogu koristiti u prečišćavanju vode u bazenima, komunalnim postrojenjima za prečišćavanje vode za piće ili za prečišćavanje tehničkih, procesnih ili otpadnih voda. Pogodni su za primenu u tekstilnoj, hemijskoj, farmaceutskoj, poljoprivrednoj i prehrambenoj industriji – gde god je potrebna mehanička filtracija vode i moguće ih je prilagoditi prema specifičnim zahtevima i potrebama kupaca Posedujemo znanje, kapacitet i iskustvo za projektovanje i proizvodnju filtera pod pritiskom, posuda i taložnika za postrojenja za prečišćavanje industrijskih voda, kao i rezervoara za skladištenje različitih namena. Odlučili smo da se pridržavamo globalno priznatih standarda – nemačkog standarda AD – Merkblatt N1 i standarda BS4994 UK jer poštovanje dva standarda obezbeđuje najviši kvalitet proizvoda. Takođe ova dva standarda obuhvataju sve ostale evropske standarde.

HERBORNER

pumpe
Iskustvom i kompetentnošću realizujemo inovacije. Tokom 145 godina istorije kompanije uvek smo ispunili svoju pionirsku ulogu u dizajniranju i razvoju tehnologije pumpi. Veliko angažovanje sopstvenog odeljenja za dizajn redovno dovodi do novih proizvoda koji nisu samo od velike praktične korisnosti već su i trajni i efikasni. Kvalitet je nezamenljiv. Osim poboljšanog kvaliteta. Pogled na strukturu troškova naših pumpi tokom njihovog životnog ciklusa jasno pokazuje da se očigledno veći investicioni troškovi vrlo brzo isplaćuju, osiguravajući da vam naše pumpe nude dugoročne cenovne prednosti. Iz godine u godinu. I to nije slučajno: danas mislimo na sutra i uvek imamo na umu održivost. Štaviše, dugotrajnost i minimalni zahtevi za održavanje naših visokokvalitetnih pumpi čine ih veoma popularnim kod vašeg servisnog tima. Dugotrajni. Čvrsti. Efikasni. Naši maksimalno nametnuti zahtevi za naše proizvode utiču na naše procese na svim nivoima. Stroga kontrola kvaliteta prati naše pumpe od razvoja do isporuke kupcu. Našu proizvodnju odlikuje izvrsno obrazovano osoblje. Od nacrta do izrade podržavaju nas vrhunski savremeni računarski sistemi, softver (3D-CAD) i simulacije (CFD). Takođe se primenjuje industrija 4.0 digitalne proizvodne tehnologije CAM i 3D štampač. Da bismo garantovali važeće svetske standarde kvaliteta, sertifikovani smo u skladu sa prema DIN EN ISO.

LUTZ JESCO

pumpe za doziranje
Visokokvalitetna voda za piće, voda u bazenu i industrijska otpadna voda kompatibilna sa okolinom zahtevaju visoku preciznost i pouzdanost u svim komponentama vodenog kruga, za praćenje i prilagođavanje kvaliteta vode. Tokom 60 godina Lutz-Jesco je stekao izvanrednu reputaciju za razvoj, proizvodnju i ugradnju ovih komponenata širom sveta. Naša kompanija već duži niz godina pumpi, regulatora gasa predstavlja inovativna rešenja za dezinfekciju vode u bazenu / pijaće vode i prečišćavanje gradskih otpadnih voda. Proizvodi za tečne, čvrste i gasovite medije iz naših tehnoloških odseka za doziranje i transport, poput dozirnih pumpi, peristaltičkih pumpi, regulatora gasa / vakuuma i suvih hranilica, svakodnevno napuštaju fabričke prostore širom sveta. Tu su i sklopovi za merenje i kontrolu za tečne i gasovite medije, kompletni sistemi za dezinfekciju vode za piće, centrifugalne pumpe visokih performansi, hemijski otporne, i rešenja za doziranje po meri kupca. Preko 150 različitih proizvoda sa nekoliko hiljada varijanti sada proizvodi i prodaje Lutz-Jesco u njihovom sedištu u Vedemarku. Sa ostalim ograncima u Austriji, Mađarskoj, Holandiji, Velikoj Britaniji, SAD-u, Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Maleziji, Lutz-Jesco je izgradio međunarodnu mrežu prodaje, podrške i proizvodnje. Lutz-Jesco je sada zastupljen u 70 zemalja sveta. Lutz-Jesco je sertifikovan prema ISO 9001: 2015 standardima za upravljanje kvalitetom i ISO 14001: 2015 za upravljanje životnom sredinom.

Lareter

PVC cevi i polietilenski elementi

Lareter Spa je kompanija osnovana 1961. godine koja posluje više od 50 godina u proizvodnji PVC cevi i PVC i polietilenskih elemenata koji se koriste u industrijske svrhe, za izgradnju cevovoda za vodovod, odvodnju i otpadne vode i u poljoprivredi za navodnjavanje. Akvizicije preduzeća Kupovinom Plastiform Srl 2008. godine, Lareter je proširio svoje znanje o proizvodnji PVC i PE fitinga koji imaju čitav proizvodni pogon, proizvodeći standardne fitinge ili specijalne prema crtežima kupaca i proizvodeći termoplastične predmete kroz proces i brizganjem i termoformacijom. Zahvaljujući novim veštinama Lareter je u stanju da pruži kompletnu i prilagođenu uslugu svojim kupcima za realizaciju bilo koje vrste projekata koji uključuju upotrebu PVC cevi i PVC i polietilenskih fitinga. Još jedna važna akvizicija, 2014. godine, kompanija Fimap Technologies srl, istorijska italijanska kompanija koja se bavi proizvodnjom PVC-a, polietilena,  čelikai karbonskih cevi,  navojnih i prorezanih, korisnih za izgradnju bunara sa vodom, bušotina, odvodnjavanja i ekoloških istraga . Ova akvizicija predstavljala je dalji razvoj za Lareter u pogledu znanja i specifičnih veština, korisnih za poboljšanje proizvoda i predloga kompanije. Spa Lareter takođe je poslednjih godina prihvatio ekološki uzrok i započeo je postupak za poboljšanje proizvodnog ciklusa PVC cevi i fitinga kako bi se smanjio uticaj na životnu sredinukoji proizilazi iz njegovih procesa. Zahvaljujući preduzetničkoj viziji i regionalnim i evropskim doprinosima dobijenim tokom godina, Lareter je bio u stanju da sprovodi različite projekte energetske efikasnosti svojih proizvodnih linija i da smanji potrošnju, čime drastično smanjuje svoj uticaj na životnu sredinu, u skladu sa preuzetim obavezama zemlje u različitim međunarodnim protokolima o klimatskim promenama.

Effast

ventili

Osnovan 1984. godine, Effast je počeo da isporučuje sisteme pod pritiskom u cevovodu u Italiji. 15 godina kasnije izgrađena je fabrika i Effast je proizveo svoj prvi kuglasti ventil. Stečen od kompanije Polipipe, britanskog proizvođača, 2000. godine, Effast od tada razvija sveobuhvatan asortiman proizvoda za armature i ventile pod pritiskom. Danas se Effast sistemi prodaju u preko 60 zemalja širom sveta i mogu se naći u aplikacijama kao što su; prerada hrane i pića, prečišćavanje vode, banja i bazena, rudarstvo, građevinska tehnologija i poljoprivreda

Ezarri

stakleni mozaik

Ezarri je vodeća kompanija u proizvodnji staklenih mozaika. Sa iskustvom koje pokriva više od 30 godina, posvećeni smo poslovnim projektima koji se zasnivaju na inovacijama, kvalitetu, izvrsnosti usluga i međunarodnoj ekspanziji, a sve podržano strategijom održivog rasta. Dnevno proizvodimo više od 8.000 m² naših više od 300 stilskih referenci sa najsavremenijom tehnologijom i tražimo izvrsnost usluga za naše kupce širom sveta. Izvozimo 70% naše proizvodnje, prodajući u više od 70 zemalja, raspoređenih na 5 kontinenata. Naša posvećenost kvalitetu je ono što nas izdvaja. Devet od deset naših kupaca preporučilo bi nas kao dobavljača mozaika. Ezarri je prva kompanija za proizvodnju staklenih mozaika koja je dobila sertifikat kvaliteta ISO 9001. Pored toga, zalažemo se da imamo 95% referenci za stil na zalihama, strogo poštujući rokove isporuke i obrađujući porudžbine sa garancijom uspeha od 99,5%. Ezarri je kompanija koja je potpuno svesna značaja zaštite životne sredine i održivog razvoja. Sto posto stakla koje koristimo kao sirovinu je reciklirano staklo i posedujemo ISO 14021 ekološki certifikat proizvoda.

Poolstones

dekoracija

Imajući više od 40 godina tradicije u poslu sa prirodnim kamenom, u poslednjih 12 godina smo najspecijalizovanija kompanija za dekoraciju kamena u bazenu širom sveta. Naše proizvode izvozimo u više od 40 zemalja. Obrađujemo prirodno kamenje za izradu prilagođenih rešetki za odvod, presvlaka i podnih obloga, posebno dizajniranih za vaše potrebe. Možete odabrati bilo koji od naših standardnih proizvoda za bazene ili zatražiti svoj poseban dizajn, oblik i teksturu. Poboljšajte uživanje u bazenu i spa centru i povećajte njegovu vrednost ukrasom od prirodnog kamena. Naši jedinstveni proizvodi obećavaju izuzetnu lepotu i trajnost, dodajući luksuz vašem životu po pristupačnim cenama. 40-godišnje iskustvo i tradicija u preradi prirodnog ukrasnog kamenja, kao i međunarodno priznata marka, uveliko su doprineli našem ogromnom rastu. Imajući kao elemente prepoznatljivosti inovaciju, stručnost, modernu opremu, filozofiju orijentisanu na kupca i dobro obučenu radnu snagu, želimo da dalje podižemo standarde u industriji bazena. U ovoj industriji koja se stalno menja, mi, Poolstones, uspeli smo da ostanemo posvećeni vrednostima koje su nas istakle kao vodećeg lidera u industriji pribora za bazene. Vrednosti kao što su posvećenost kvalitetu, inovacijama, efikasnosti i poštovanju prema našem osoblju bile su temelj našeg napora da postignemo potpuno zadovoljstvo kupaca i na njima je izgrađen naš korporativni identitet.

Pahlen

oprema za bazene

Uložite u vrhunski kvalitet i vrhunsku opremu! Bazen je dugoročna investicija i materijali poput nerđajućeg čelika i bronze su vaš očigledni izbor u opremi i pumpama za bazene.

Sa sistemom bazena Pahlen nudimo sveobuhvatna rešenja vrhunskog dizajna:
– Oprema bazena od nerđajućeg čelika otpornog na kiseline
– Cirkulaciona pumpa od bronze
– Peskoviti filter od poliestera ojačanog fiberglasom
– Proizvodi za grejanje poput toplotnih pumpi, električnih grejača i izmenjivača toplote od nerđajućeg čelika ili titana
– Svetla PAR56 ili LED od nerđajućeg čelika otpornog na kiseline
– Drugi izbor opcija poput kontra struje Jet Svim

Pahlen sistem bazena:
Siguran izbor. Izaberite prodavca kompanije Pahlen koji je obrazovan i vrlo iskusan i koji će biti tamo kada vam zatreba usluga.
Izaberite kvalitetne švedske proizvode kompanije Pahlen. Postojimo više od 50 godina i bićemo ovde još najmanje 50 godina.
Isporučuje se u obliku kompletnih cirkulacionih sistema sa efikasnim čišćenjem, grejanjem i osvetljenjem za najčešće veličine bazena. Prodaju se u osnovnoj i premium verziji, sa ili bez različitih opcija.

Fontana

oprema za fontane

Davne 1971. godine, kada je Fontana napravila svoju prvu fontanu, bilo je to nešto spektakularno, nešto što je privlačilo ljude da samo stoje i gledaju. Za današnje standarde to zapravo nije bilo ništa posebno, nije bilo osvetljeno ni noću, ali ipak, bilo je to nešto čemu se vredi diviti. Pored ove fontane stvorila se strast, hobi koji je prešao u profesiju i sjajna istorija je tek počinjala. Svaka se fontana sastoji od niza mlaznica, podvodnih svetiljki, pumpi, upravljačkih sistema i raznih drugih komponenata, ali ovi delovi nisu samo jednostavni komadi metala. Svaka komponenta fontane je čudesan deo inženjerstva, dizajna i funkcionalnosti; detaljno osmišljen, precizno projektovan i iscrpno ispitan pod najtežim uslovima kako bi bio siguran da će dati vodi koja protiče kroz njega tačan oblik kakav želimo – u decenijama koje dolaze. Kada su sve mlaznice za česme na tržištu izrađene od bronze ili mesinga ili čak ponekad i od tombaca, počeli smo da tražimo mnogo bolji materijal. Mnogo otporniji na koroziju od bronze, lakši od tombaca, tvrđi od poliamida i na kraju smo revolucionisali industriju fontana upotrebom nerđajućeg čelika. Prvo su postojale svetiljke od nerđajućeg čelika, zatim prvi Cascade mlaz od nehrđajućeg čelika, odmah nakon što su se pojavile glave fontane i konačno potpuno novi tip Jumping Jet-a sa rezanjem bez prskanja i neverovatnim ugrađenim mehanizmom za sečenje . U međuvremenu, kreirali smo od nule niz zaista inteligentnih LED podvodnih svetiljki koje nude izuzetan intenzitet svetlosti i žive boje, dok istovremeno troše do 96,7% manje energije od konvencionalnih sijalica, kao i sportske jedinstvene kontrolne i sigurnosne funkcije. Fontana se pretvara u magiju kada se pravilno osvetli, a mi smo svu svoju stručnost uložili u ove svetiljke da bismo to postigli na energetski najefikasniji način. Takva svetla svake noći osvetljavaju najvišu fontanu u Holandiji i hiljade čak i većih ili manjih fontana širom sveta. Takođe verujemo da je vrhunska tehnologija važan deo svake fontane. Razvili smo neke jedinstvene tehnologije poput upravljanja fontanom preko iPad-a i niza drugih tehnoloških čuda koja su revolucionisala industriju fontana. Proveli smo veći deo poslednjih 5 godina kao RnD laboratorija, nadogradili smo svoju proizvodnu liniju dodavanjem neverovatnih mašina kao što su laserski rezači, CNC mašine, specijalizovane prese i druga oprema kako bismo ponudili još bolju opremu za fontane, čak i bržu.

SAFE-RAIN

oprema za fontane

Pre početka rada na projektu, pažljivo osluškujemo vaše zahteve i potrebe, pomažući vam u svemu što vam treba. Dakle, možemo savetovati usredsređeni na krajnji rezultat. Koristeći naše znanje i iskustvo da bismo dobili tačan rezultat. Zahvaljujući svetskoj partnerskoj mreži Safe-Rain možemo se nositi sa čitavim procesom, od dizajna do postavljanja ukrasnih fontana. Da biste se brinuli samo o onome što želite. Naša premisa je da se prilagodimo vašim potrebama, pa tako razvijamo širok spektar fontana koji se mogu kretati od jednostavnih adaptacija standardnih proizvoda do kompletnog razvoja novog, konačnog proizvoda. Biti proizvođač i imati veliko iskustvo u industriji daje nam mogućnost da možemo da razvijemo i proizvedemo proizvod koji najviše odgovara vašim potrebama.

Aqua Source

oprema za bazene

Od 1970. godine specijalizovani smo za proizvodnju i distribuciju fontanskih proizvoda, dodataka za bazene i proizvoda za saunu, kako za privatnu tako i za komercijalnu upotrebu. Naša specijalizacija i pouzdanost svrstali su nas među najveće grčke kompanije na globalnom tržištu. Već decenijama snabdevamo svoje proizvode svetskim tržištem i sarađujemo sa kompanijama iz više od 40 zemalja. Pružamo usluge profesionalcima i pojedincima na Bliskom Istoku, Evropi, Americi i Aziji. Aqua Source proizvodi opremu za bazene, poput filtera od fiberglasa, svetla snage do 300 V, led svetla sa tehnologijom, merdevine za bazen, nerđajuće okove i još mnogo toga. Štaviše, proizvodimo kompletne sisteme fontana sa stabilnim, programiranim ili muzičkim karakteristikama vode. Cilj nam je da pouzdano pružimo sve potrebe najzahtevnijim profesionalcima koji se bave bazenima i fontanama. Svi naši proizvodi izrađeni su prema najvišim standardima i prema uputstvima ISO 9001 i 9002.

Reference

Porto Montenegro
KlijentPorto Montenegro
Aman Resort Sveti Stefan
KlijentAman Resort Sv. Stefan
Flamingo Makedonija
KlijentFlamingo Makedonija
Fontana A Blok
KlijentFontana A Blok
Grand Casino Beograd
KlijentGrand Casino Beograd
Jezero Očaga Lazarevac
KlijentJezero Ocaga Lazarevac
Privatna vila
KlijentPrivatna vila
Vlada Republike Srbije
KlijentVlada Republike Srbije
Zelena Fontana Subotica
KlijentZelena Fontana Subotica